New Intake to MINIBOSS BUSINESS SCHOOL KLAIPEDA (Harvard for Kids)

2020 m. gegužės 8 d., penktadienis

KAIP MOTYVUOTI VAIKUS?

Jennifer Nacif teigia, kad dažnai tėvai vaikus motyvuoja bandydami juos papirkti arba griežtai sakydami, kad negaus kažko, jei nepadarys to, ką tėvai mano esant būtina. Tačiau šis metodas laikui bėgant nustoja veikti. Ką pirmiausiai turėtume padaryti norėdami išmokti motyvuoti savo vaikus - tai atpažinti jų charakterio tipą ir kiekvieną jų motyvuoti individualiai.
Štai ką laidoje TED pasakoja Jennifer Nacif apie charakterio tipus:

DOMINUOJANTIS

· Iššūkiai
· Laimėjimai
· Buvimas teisiu
· Kontrolė 
Norint motyvuoti tokį vaiką reikia atsiminti, kad jam patinka galia. Suteikite jam progų pasirodyti, kad kažkas priklauso nuo jų. Vietoj įsakymų, prašymų ar papirkinėjimų kreipkitės į savo vaiką pagalbos taip leisdami jiems pasijausti svarbiems, pasakoja Jennifer.

BENDRAUJANTIS

· Bendravimas su kitais žmonėmis
· Populiarumas
· Draugų ieškojimas
· Pagalba kitiems
· Pramogos 
Jennifer teigia, kad tokio charakterio tipo vaikus motyvuoja komunikavimas ir linksmybės. Vietoj to, kad drausmintumėte tokį vaiką, leiskite jiems būti iniciatoriais, paskatinkite suorganizuoti žaidimus, veiklas, taip sumažindami namuose vykstantį chaosą.

KANTRUS
· Harmonija
· Palankumas
· Saugumas
· Pagalba kitiems
· Gerumas
Jei tokie vaikai jausis saugūs, jie gali nuversti kalnus, tačiau jei jausis, kad jiems yra grasinama jie veikiausiai nedarys nieko. Tokius vaikus reikia motyvuoti labai ramiu ir rūpestingu balsu didinant jų pasitikėjimą savimi, pataria Jennifer.

ANALITINIS
· Tvarka
· Struktūra
· Procedūros
· Protiniai iššūkiai
· Konkretus pripažinimas
Norint motyvuoti tokius vaikus, svarbu jiems viską žingsnis po žingsnio paaiškinti. Jie mėgsta aiškumą, todėl bendraujant ramiai ir pateikiant instrukcijas lengvai galite motyvuoti atlikti įvairius darbus, pasakoja Jennifer ladoje TED.
Bendraujant su savo vaikais svarbiausiai yra atsiminti, kas juos motyvuoja. Ar tai yra galia, kurią galite jiems suteikti, ar tai yra linksmybės ir ryšiai, galbūt saugumas ir aiškumas. Svarbu manipuliaciją sąlygomis pakeisti į motyvaciją, taip sumažinsite chaosą namuose ir lengviau bendrausite, sako Jennifer Nacif.



Parengta pagal: hVShA7g4Joc

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

ABOUT MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

Ken Robinson. Changing Education Paradigms

Online store MINIBOSS