New Intake to MINIBOSS BUSINESS SCHOOL KLAIPEDA (Harvard for Kids)

2022 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

10 vaikų milijonierių istorijų



Dalinamės sėkmingomis vaikų verslo istorijomis, kurios parodo, kad užsibrėžti tikslai, sunkus darbas ir daug bandymų tai sėkmingo verslo pradžia, o svarbiausia - nepasiduoti. Tikimės, kad šiais pavyzdžiais pasidalinsite su savo vaikais ir taip įkvėpsite juos ieškoti verslo idėjų, domėtis verslumu ir, žinoma, pabandyti idėjas įgyvendinti.

1. Cameron Johnson
Camerono gyvenimas pasikeitė, kai jo tėvai paprašė jo sumaketuoti kvietimus į planuojamą vakarėlį. Jis tą darbą padarė labai gerai. Kaimynai mokėjo jam pinigus, kad atliktu kitokio pobūdžio dizaino darbus. 11 metų jis sukūrė savo individualizuotą sveikinimo atvirukų, „Cheers and Tears“, liniją ir uždirbo kelis tūkstančius dolerių.

Iš sveikinimo atvirukų uždirbtus pinigus jis investavo į internetinio verslo, „SurfingPrizes.com“, kūrimą. Ši mokėjimo už skelbimą įrankių juostos paslauga uždirbo 300 000–400,00 JAV dolerių per mėnesį. Prieš išeidamas iš mokyklos, Cameronas uždirbo maždaug milijoną dolerių.

2. Nick D’Aloisio
Ar galite įsivaizduoti, kad laisvalaikiu sukuriate išmaniųjų telefonų programą, o tokia didžiulė kompanija kaip „Yahoo“ perka ją už 30 milijonų dolerių? Taip nutiko Nickui. Kai jis išmoko koduoti būdamas 12 metų, jis neturėjo nė minties, kad taps milijonieriumi. Tai nuostabi gyvenimą keičianti istorija. Tai yra Nicko patarimas būsimiems kūrėjams:

 „Jei turite gerą idėją arba manote, kad rinkoje yra spraga, tiesiog išeikite ir paskleiskite savo idėja, nes šiuo metu visame pasaulyje yra investuotojų, ieškančių bendrovių, į kurias investuoti.“

3. Adam Horwith
15 metų Adomas turėjo didžiulį tikslą. Būdamas 21 metų, jis norėjo būti milijonierius. Daugybė jo bandymų (30) startuolių svetainėse žlugo. Tačiau jis nepasidavė. Ir, pagaliau, Adomas pasiglemžė „jackpot“, kai vienas iš jo verslų tapo sėkmingas. Mobilioji monopolija yra internetinis kursas, tai moko žmones, kaip generuoti mobiliosios rinkodaros potencialius klientus ir užsidirbti pinigų. Iš šios įmonės Adomas uždirbo didžiulį šešiaženklį pelną.

Jis ir toliau vystė verslą ir sukūrė kitus internetinius kursus. Kiekvienas kursas jam uždirbo šešiaženkles sumas. Adomas pasiekė savo tikslą ir uždirbo savo svajonių milijoną iki kol jam sukako 18 metų.

4. Christian Owens
Ar galite patikėti, kad 14-metis galėjo išmokyti save kurti internetinį dizainą ir užsidirbti savo pirmąjį milijoną, kol jam nebuvo 16-os? Šis jaunas berniukas tai padarė. Steve'as Jobas įkvėpė jį įkurti savo dizaino kompaniją „Mac Bundle“. Jo derybiniai įgūdžiai atsipirko vos tik susisiekus su keliais gamintojais ir platintojais. Jis pasiūlė jiems paketų programų paketus, skirtus „Mac OS X“, ir uždirbo milijonus.

5. Emil Motycka
Atrodo, kad tokia paprasta užduotis kaip vejos pjovimas negali uždirbti milijonų. Emilis vejos pjovimo verslą pradėjo būdamas vos devynerių metų. Jis buvo susitelkęs verslininkas, turėjęs sėkmingą mąstymą. Būdamas 13 metų, jis paėmė paskolą komercinei žoliapjovei nusipirkti.

Būdamas 18 metų jis įkūrė savo verslą „Motycka Enterprises“ ir uždirbo daugiau nei 100 000 JAV dolerių. Emilio verslas augo, o po to jis uždirbo milijonus.

6. Adam Hildreth
Adomui tuo metu buvo 16 metų ir jis buvo milijonierius. Jis to pasiekė sukūręs Anglijoje populiarų socialinį tinklą „Dubit“, skirtą paaugliams. Tai buvo viena lankomiausių paauglių svetainių Anglijoje. „Coca-Cola“ sudarė tikslines grupes su svetainės nariais, kad padėtų savo gaminius parduoti jaunimui.

Adomas 2004 m. pateko į Anglijos 20 turtingiausių paauglių sąrašą. Jo tinklalapio vertė siekė 2 mln. svarų.

Adomas buvo sužavėtas to, kaip tinklalapis augo, ir norėjo padaryti daugiau, kad padėtų savo bendraamžiams. Taigi jis sukūrė „Crisp“ - svetainę, skirtą apsaugoti vaikus nuo priekabiautojų.

7. Leanna Archer
Ši drovi mergina verslumo kelionę pradėjo dar jauname amžiuje. Būdama 9 metų ji pristatė savo gaminamas natūralias plaukų priežiūros priemones. Jai slaptą receptą perdavė jos prosenelė Haityje. Leanna laikėsi recepto ir gamino plaukų pomadas, aliejus ir kondicionierius. Tai prasidėjo, kai draugai, kaimynai ir žmonės, su kuriais ji susipažino, norėjo sužinoti, ką ji naudoja savo plaukams.

Ji dalindavo mėginius stiklainiuose. Jos verslas išpopuliarėjo, ir ji buvo apklausta vietinių laikraščių. Ji tapo žinoma, žmonės duodavo jai pinigus už gaminius plaukams. Leanne sekėsi nepaprastai gerai ir kiekvieną savaitę gaudavo per 350 užsakymų internetu.

Ji kasmet uždirbo daugiau nei 100 000 JAV dolerių.

8. John Magennis
Panašu, kad paauglių įkurtas interneto svetainių kūrimo verslas klesti. Jonas savo verslą įkūrė miegamajame su labai maža investicija. Jis pats išmoko kurti svetaines ir jų dizainą. Už keletą dolerių jis pardavė savo paslaugas internetu. Jam buvo tik 14 metų.
Dėl savo darbo profesionalumo jis tapo žinomas pramonėje. Jis imdavo 15 JAV dolerių už kiekvieną svetainę ir galiausiai padidino kainą iki 30 000 JAV dolerių. Johnas uždirbo savo pirmąjį milijoną tuo metu, kai jam buvo 16 metų.

9. Farrah Gray
Jis augo neturtingoje Čikagos pusėje. Kai jam buvo vos 6 metai norėdamas užsidirbti papildomų pinigų, Farrah pardavė kūno losjoną ir rankomis dažytas uolienas kaip knygas. 7 metų jis turėjo didelę viziją, o jo vizitines korteles skaitė „XXI amžiaus generalinis direktorius“. Stebina tai, kad sulaukęs 8-erių, jis buvo vienas iš įkūrėjų, „Miesto kaimynystės verslo ekonomikos klubo“ (U.N.E.E.C.), Čikagos pietryčiuose.

Jis įkūrė savo verslą „Farr-Out-Food“ būdamas 13 metų. Verslas pateikė užsakymų, kurių vertė viršijo 1,5 milijono JAV dolerių, kai jam sukako 14 metų.

Farah istoriją padarė jį kaip jauniausią savadarbį milijonierių, kuriam buvo 14 metų. Jis buvo jauniausias asmuo, gavęs garbės daktaro laipsnį ir turėjęs ofisą Wall street‘e.

10. Elise and Evan MacMillan
Susijungusi į komandą drauge su savo močiute būdama 3 metų, gamindavo saldainius tam, kad nereikėtų jų pirkti. Virtuvėje su močiute ji gamino „Rice Krispie Treats“. Po to ji eksperimentavo su įvairių rūšių šokolado drožlėmis ir saldumynais. Jos verslininkės įgūdžiai išliko ir jai būnant 10 metų. Ji dirbo su broliu komercinėje šokoladinėje. Tada jie įkūrė savo ūkio tematikos bendrovę „Chocolate Farm“. Iš ten jie sukūrė specialų šokoladą ir saldainius įmonėms. Jų įmonė sparčiai augo ir joje dirbo 50 darbuotojų.

„Įdėkite savo širdį, protą ir sielą net į mažus veiksmus. Tai yra sėkmės paslaptis.“ - “Swami Sivanada

Šie sėkmingi paaugliai verslininkai milijonieriai mąstė optimistiškai. Jie žinojo, ko nori. Nors kai kuriems tai nebuvo paprastas buriavimas. Tačiau jie nemetė pradėto darbo. Jie sunkiai dirbo fiziškai ir protiškai, kad būtų ten, kur norėjo būti. Pirmoji pamoka yra tokia, gyvenimas yra toks, kokį jį sukuriate. Jei norite sulaukti pasisekimo, ženkite žingsnius į sėkmingo gyvenimo būdo kūrimą. Daryk viską, ko tau reikia ten nuvykti. Jei nukrypote nuo savo kelio, suimkite save, mokykitės iš savo klaidų, pradėkite iš naujo ir tęskite tol, kol pateksite į savo kelionės tikslą. Niekada nepasiduokite.


MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

ABOUT MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

Ken Robinson. Changing Education Paradigms

Online store MINIBOSS