New Intake to MINIBOSS BUSINESS SCHOOL KLAIPEDA (Harvard for Kids)

2022 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

LEONARDO ART SCHOOL: Štai 5 priežastys, kodėl verta ugdyti kūrybiškumą

 

Jeigu paklausite įvairių ekspertų, kokios savybės būtinos, norint asmeniui, taip pat ir visuomenei, klestėti itin konkurencingame XXI amžiuje, dauguma jų būtinai paminės smalsumą, išradingumą ar kūrybiškumą.

Analizuojant didžiausių pasaulyje darbdavių užklausas, kur kuriamos naujausios technologijos ir kur nori dirbti milijonai žmonių, buvo išskirtas svarbiausias įgūdis „Creative problem solving“ – kūrybiškas užduočių sprendimas. Tai žmogaus gebėjimas greitai suprasti klausimo ar situacijos esmę, apie kurią jis girdi pirmą kartą, ir priimti tinkamus sprendimus, panaudojant turimas žinias ir patirtį.


Ar kūrybiškumas duota dovana tik išskirtiniams žmonėms? Žinoma ne. Gera naujiena, nustatyta, kad nuo mažens kiekvienas žmogus gali pradėti ugdyti kūrybiškumą ir tam reikia tam tikrų sąlygų – įkvepiančios ir palaikančios aplinkos, o tai kūrybiškai mąstančių žmonių, kūrybiškumo lavinančių užsiėmimų ir kūrybinio hobio.

Štai 5 priežastys, kodėl verta ugdyti kūrybiškumą:

1. Išmokstate gauti malonumą ne tik nuo pačio rezultato, bet ir nuo tikslo siekimo proceso.
 Jums be galo patinka jūsų kūrybiškas mąstymo procesas - mokėjimas lengvai ieškoti variantų, kurie pastoviai jus atakuoja gerąja prasme , taip pat mokėjimas išnagrinėti situacijas įvairiais būdais ir atrasti geriausi situacijos sprendimą. Malonu būti minčių sraute (angl.„in flow“) ir laisvai generuoti įspūdingas idėjas.

2. Auga Jūsų mąstymo greitis. Jus nudžiugins, kai laisvai galėsit per minutę pasiūlyti bent 10 situacijos sprendimo būdų. Tai puiki galimybę greitai ir produktyviai išspręsti problemas, kaip kasdieniniame gyvenime, taip ir darbe.

3. Sparčiai progresuoja jūsų pasitikėjimas savimi ir ūgtelėję noras tobulėti. Susiduriant su naujomis užduotimis ir netikėtais sunkumais, priimsit juos ne kaip problemas, o kaip iššūkius kūrybiniams gebėjimams pažinti. Kūrybiškumo ugdymas tampa gyvenimo pagrindu, nes tai padeda atrasti savo paslėptus talentus.

4. Atsikratote nuo vidinių ir išorinių apribojimų, dingsta šablonai ir prasiplečia vaizduotė. Jūs galite matyti daiktus nauju kampu, atrandate netikėtus jų panaudojimo būdus. Taip pat atsiranda didelis noras daryti viską nestandartiškai, o kartais spontaniškai ir tokiu būdu galite pažinti savo originalumą ir išskirtinumą bet kokioje veikloje. O tai tikrai geras pagrindas finansinei sėkmei.

5. Jūsų gyvenimas bus visada tik jūsų rankose. Auga savarankiškumas, atsakomybė ir drąsa būti savimi. Paprastai kūrybiški žmonės yra emociškai laisvesni ir atviresni. O tas emocinis laisvumas pasireiškia pokštų, juokų išraiška bei kitomis žaismingumo formomis. Kūrybiškumas – tai raktas į laisvę ir nepriklausomybę, tai galimybė išreikšti save ir kurti savo gyvenimą tokį kokio norie. Mokėjimas suburti bendraminčius ir dirbti draugiškoje, stiprioje ir kūrybiškoje komandoje, turinčius panašias vertybes ir norinčius kurti kartu naujus, inovatyvius ir pelningus verslus kūrybiškoje aplinkoje.

Taigi kūrybiškumas yra pagrindinis XXI amžiaus savirealizacijos ir sėkmės įrankis. Kaip vaikams, taip ir suaugusiems svarbu išmokti atrasti viduje savo išskirtinį kūrėją, pažinti jo galimybes ir išmokti realizuoti savo svajones. Geriausias to pavyzdys yra Leonardo Da Vinci. Menas yra prieinamiausias būdas įsisavinti esminius kūrybiškumo instrumentus ir procesus, todėl mes sukūrėme kūrybiškumo lavinimo programą ir metodiką per vizualinę kūrybą (meną).

Pastebėjome, kad kažko naujo sukurti iš tiesų labai sunku, kai paprastoje mokykloje mokina dirbti pagal pavyzdį, atsakinėti standartiškai į klausimus, kaip įprasta ir nori mokytojas, kai viskas vyksta tik pagal programą, vaikui nelieka vietos kūrybiškumui ir individualumui.


Siekiant išspręsti šias problemas ir atskleisti kūrybinį potencialą buvo įkurta kūrybiškumo ugdymo mokykla – LEONARDO ART SCHOOL.

Leonardo tikslai:
-padėti vaikams atsiskleisti per kūrybą;
-išmokinti juos būti originaliais ir nebijoti išeiti iš nustatytų ribų;
-išmokinti matyti sistemą ir detales, pažinti suvokimo lygius;
-rasti vienos užduoties, ne vieną sprendimą;
- matyti grožį jus supančioje aplinkoje;

Mes turime 5 stebuklingus kursus, kurie įtraukia vaikus į kūrybą per tapybą ir taikomąją dailę kūrybinio mąstymo lygyje. Tai padeda vaikams matyti pasaulį plačiau, giliau, savaip. Po tokių mokymų savirealizacija pasiekiama lengvai ir paprastai!

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

ABOUT MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

Ken Robinson. Changing Education Paradigms

Online store MINIBOSS