New Intake to MINIBOSS BUSINESS SCHOOL KLAIPEDA (Harvard for Kids)

2020 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

7 verslininkų mąstymo ypatumai


Verslininkai yra unikalūs žmonės. Kol kai kurie žmonės sėdi ir fantazuoja apie tai, kaip būti sau pačiam viršininku ir kurti savo verslą, verslo nuosavybės atstovai supranta, kad net ir atsižvelgiant į visus jo privalumus, verslumas yra sunkus ir sudėtingas kelias.

Sėkmingiausi pasaulio verslininkai nėra tie, kurie impulsyviai meta darbą, norėdami pasinaudoti galimybe greitai praturtėti. Jie turi verslumo mąstyseną - perspektyvų ir vertybių rinkinį, leidžiantį jiems pasiekti didybę. Šios 7 perspektyvos yra skirtumai, kuriuos turėsite turėti arba vystyti, jei norite būti sėkmingais verslo savininkais. 

Iššūkiai yra galimybės. Nesėkmės, kliūtys ir iššūkiai yra skausmingai įprasti verslumo elementai. Daugelis žmonių į šias kliūtis reaguoja stresu ir pesimizmu, laikydamiesi požiūrio, kad kliūtys yra neigiama patirtis, kuri tik trukdo progresui. Verslininkai, susiduria su tiek daug iššūkių, į kuriuos paprasčiausiai negali sau leisti taip reaguoti. Vietoj to, sėkmingi verslininkai iššūkius vertina kaip galimybes. Kiekvienas iššūkis ar nesėkmė atskleidžia galimybes augti - arba pagerinti esamą silpnybę, arba imtis priemonių, kad ateityje nepatirtų panašios nesėkmės.

Konkurentai yra tyrimų subjektai. Kartu su tuo, kas išdėstyta pirmiau, verslininkai konkurentus laiko tyrimo objektais. Užuot vertinę konkurentus kaip grėsmę, kaip dauguma žmonių, verslininkai mano, kad konkurentai praturtina galimybes daugiau sužinoti apie savo pramonę ir tikslinę rinką. Pažvelgę į savo konkurentų verslo modelius, galite sužinoti, kuo jūsų modelis unikalus, ir pagražinti tą unikalumą jūsų prekės ženklo kūrimo ir rinkodaros procesuose. Žiūrėdami į tai, kaip konkurentai akcentuoja klientų patirtį, galite sužinoti, kaip pagerinti savo. Jūsų konkurentai daro jums paslaugą - jie jau surinko daugybę vertingos informacijos. Verslininkai supranta, kad jiems belieka tuo pasinaudoti.

Viskam reikia pastangų. Verslumas yra daugialypis ir reiklus, jame netrūksta spąstų, kurie galėtų sutrikdyti ar sunaikinti jūsų verslą. Sėkmingi verslininkai tai žino ir žino, kad norint būti sėkmingu - pradedant produkto kūrimu, baigiant pardavimais ir rinkodara - reikia daug pastangų. Verslininkai kiekvieną kartą deda labai daug pastangų į savo verslą ir naudojasi kiekviena galimybe ir kai jie pasiekia vieną tikslą, jau būna pradėja planuoti, kaip pasiekti kitą.

Tobulumas yra pažangos priešas. Tai pažįstamas aforizmas, kurio niekas nesupranta geriau nei verslininkai. Jauni ar nepatyrę verslininkai gali įstrigti siekdami savo pirminės vizijos, nes originalios vizijos beveik visada yra „tobulos“. Tačiau norint tobulinti pelningą verslą tobulumas nėra būtinas; ir iš tikrųjų tobulumas dažnai stabdo progresą. Laikas, kurį praleidžiate bandydami užkirsti kelią pastarosioms detalėms, greičiausiai baigsis sugaištamu laiku, vietoj to, įdėkite savo pastangas į bendrą vaizdą ir įsitikinkite, kad jis yra solidus. 

Dideli dalykai yra padaryti iš mažų. Tai tinka ir problemoms spręsti, ir sprendimams priimti. Pavyzdžiui, užuot turinio rinkodaros kampaniją vertinę kaip greitą būdą pritraukti srautą į naują verslą, verslininkai turinio rinkodarą vertina pagal atskirus jos komponentus (tinklaraščio rašymas, socialinės žiniasklaidos rinkodara, nuorodų kūrimas ir kt.), Kurių kiekvienas turi savo privalumų ir trūkumų. Sėkmingi verslininkai gali suskaidyti didžiulius projektus, problemas ir kampanijas į mažesnes, lengviau valdomas dalis.

Daryti klaidas yra normalu. Populiari masiškai sėkmingų verslininkų, tokių kaip Steve'as Jobsas ar Jeffas Bezosas vizija iliustruoja juos, kaip neklystančius lyderius. Ir tai negali būti toliau nuo tiesos. Sėkmingi verslininkai, net tarp jų esančios roko žvaigždės, dažnai klysta. Be to, jie nebijo suklysti ir žino, kaip iš klaidų mokytis. Klysti yra sveika ir normalu, ir kuo anksčiau verslininkai tai supras, tuo geriau. Nešvaistykite visos savo energijos tam, kad išvengtumėte klaidų ir negraužkite savęs, kai tokią padarote. Pripažinkite savo klaidas, išsiaiškinkite, ką galite padaryti, kad jas kompensuotumėte, ir eikite toliau.

Verslas yra gyvenimo būdas. Verslininkai pabunda kaip verslininkai, eina dirbti kaip verslininkai, grįžta namo kaip verslininkai ir eina miegoti kaip verslininkai. Pas juos nėra reguliarių darbo valandų. Jie neturi “darbinio gyvenimo” ir “gyvenimo namuose”. Privalumas yra tas, kad jūs visiškai kontroliuojate savo verslą ir savo profesinius pasirinkimus, įskaitant tai, ką darote dėl to. Galimas to trūkumas yra tas, kad jūs nešiojate savo verslą visur, kur einate. Verslumas tampa jūsų darbu ir gyvenimu, ir jūs turite būti tam pasirengę, jei ketinate išgyventi šį gyvenimo būdą.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

ABOUT MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UK)

Ken Robinson. Changing Education Paradigms

Online store MINIBOSS